Tutustu seksuaalisuutesi -ohjauskortit                                                                                                         

Asiantuntijat väittävät usein, että parisuhteessa intohimon hiipuminen olisi huonon kommunikaatiotaidon, intiimiyden ja luottamuksen puutteesta tai ratkaisemattomien konfliktien seurausta. (Osmo Kontula)

Seksuaalisuus ja siihen liittyvät asiat ovat olleet kautta aikojen vaikea ja häpeällinenkin puheenaihe. Parisuhteessa on läsnä molempien osapuolten menneisyys ja taidot, jotka he ovat saaneet omilta vanhemmiltaan ja aikaisemmista elämänkokemuksista.

Ohjauskorttien tarkoituksena on auttaa keskustelemaan seksuaalisuuden eri aiheista, joka vahvistaa itsetuntemuksen lisäksi seksuaalista itsetuntoa. Aihealueet antavat mahdollisuuden pohtia tämän hetken tilannetta oman elämän, parisuhteen tyytyväisyyden sekä mahdollisen kehittämisen myönteisten muutosten näkökulmasta.

Ohjauskortit auttavat itsetuntemuksen vahvistumisen lisäksi parisuhteessa olevia tutustumaan myös toistensa historiaan ja siihen maailmaan, mistä käsin kumppani ajattelee asioita tällä hetkellä. Näin ymmärrys toista kohtaan lisääntyy ja mahdollisesti kompromissit aiheisiin rakentuvat yhteisen elämän hyväksi.

Ohjauskortteja voi käyttää yksin. kumppanin kanssa, ryhmässä tai ohjaajan/terapeutin kanssa. Ohjauskortteja voi käyttää keskustelun virittelijänä, näkökulmien laajentamiseksi yksilön, pariskunnan tai erilaisten keskusteluryhmien kanssa.

Ohjauskorttien tarkoituksena on auttaa pysähtymään eri aihealueiden äärelle ja virittää keskustelua seksuaalisuuden eri osa-alueista ja aiheista, jotka vaikuttavat seksuaalisuuteen. Ohjauskorteista on mahdollista käyttää ainoastaan aihepuolta ilman kysymysprosessia. Keskustelun tuloksena voi syntyä uusia näkökulmia ja saada vahvistusta itsetuntemukseen, seksuaaliseen itsetuntemukseen sekä parantaa seksuaaliterveyttä. Lisäksi keskustelun tuloksena kasvaa ymmärrys, miten eri aiheet mahdollisesti vaikuttavat itseen, parisuhteeseen, perheeseen, arkeen ja jopa päivittäisiin toimintoihin. Kumppanin kanssa keskustelun aikana tunneyhteyden muodostaminen mahdollistuu ja ymmärrys toisen ajatuksia kohtaan vahvistuu. Omaehtoisessa keskustelussa voi tulla näkyväksi ulkopuolisen, esimerkiksi yksilö- tai pariterapian tarpeellisuus.

Hinta: 49.90€ (sis.alv 24%)

Sisältää:

40 kpl seksuaalisuuden eriaiheista ohjauskorttia ohjauskysymyksineen

4 kpl tyhjää ohjauskorttia ohjauskysymyksineen

käyttöohjeet

Koko: 9 cm x 9 cm